sipuseiska
markkinareissut
tarinoita
huovutetut tuotteet
huivi
stoola
bolero
pikkuympyrä
isoympyrä
suurkeeppi
mekko ja liivi
sen seitsemää sorttia

Huivi, stoola, keeppi... tunika, liivi ja mekko on kaikki huovutettu suomenlampaan villasta. Kuvioina kiemurtelee spiraali, kukkii ruusu tai sykkii rytmikäs ruutu. Värivaihtoehtoina on lähes kaikki värit ja niiden sekoitukset. Oranssi, violetti, turkoosi, punainen, pinkki… ja keltainen, jos saan itse valita. Mutta myös musta, sininen ja vihreä… lisäksi tietysti lampaan villan luonnolliset sävyt. Niin kauniita!

Pohjalla, villan alla, on villaharso. Villaharso on useimmiten dramaattinen musta, mutta vaaleiden värien hehku tulee paremmin esiin valkoisen villaharson päällä. Huovutettavan villan joukkoon on sattumanvaraisesti ja saatavuuden mukaan upotettu erilaisia pitsejä. Mahdollisesti viimeistelyssä on päälle tikattu vielä huopanauhaa tai ommeltu helmiä.

Ohuiden asusteiden lisäksi sipuseiska huovuttaa paksua ja tukevaa huopaa. Huopakuvia, seinävaatteita, kasseja ja koruja... villalla voi väritellä ja huopunutta villaa voi muotoilla. Yksi mukavimmista vaiheista on huovan loppumuotoilu. Lämmintä, saippuaista ja märkää huopaa voi venytellä ja laskostella sydämensä kyllyydestä! Huopa muistaa hyvin saavuttamansa muodot, niinpä hapsut ja sarvet, venytykset ja syvennykset säilyvät huovan pinnassa.

Hoito-ohjeet:

Huovutettu tuote puhdistuu tuulettamalla, mutta jos tuote tarvitsee perusteellisemman puhdistuksen, voit vesipestä sen käsin. Pese 30 asteisessa vedessä, miedolla saippualla, kevyesti puristellen ja lopuksi huuhtele huolellisesti. Villainen pinta siistiytyy myös höyryraudalla silittäen. Kostea, kuuma höyry puhdistaa villaa ja viimeistelee pörheän pinnan.