sipuseiska
markkinareissut
tarinoita
huovutetut tuotteet
huivi
stoola
bolero
pikkuympyrä
isoympyrä
suurkeeppi
mekko ja liivi
sen seitsemää sorttia

HÄÄVIITTA 

Asiakas asuu Englannissa ja hän oli menossa vihille. Eikä ihan mikä tahansa virkamiesvihkiminen maistraatissa ollutkaan kyseessä. Asiakas teki itse muinaispuvun ja tilasi Sipuseiskalta huovutetun viitan pukuunsa päällysvaatteeksi. Vihkiminen suoritettiin pakanallisin menoin kevätpäiväntasauksena aamunkajossa, auringonnousun aikaan, Stonehengessä

lisää tarinaa ja kuvia

“RIIKINKUKON RIIVAAMA”

Ensin putosi eteeni musta sulka, sitten Saara huovutti kurssilla työhönsä riikinkukon ja minä menin linnusta ihan sekaisin.

Olen riikinkukon riivaama ja nyt lintuni on ripustettu esille Urjalan kirjastoon helmikuun ajaksi. Sen jälkeen riikinkukoista osa lentää Turkuun Oranssi aurinko ja hopea kuu – hoitolan näyteikkunaan ja seinille maaliskuuksi.

Urjalan kirjasto 1.2.-26.2.2016
Tampereentie 4, Urjala
Urjalankirjasto facebookissa

Oranssi aurinko ja hopea kuu 1.3.-7.4.2016
Humalistonkatu 7, Turku www.oranssiaurinkohopeakuu.fi

lisää tarinaa ja kuvia

UNIIKIT TAKIT

Huovutan tilauksesta lämpimiä takkeja syksyn viimoihin ja talven tuiskuihin. Muutamia takkeja olen valmistanut ilman tilaustakin näyttelyitä varten. Neulehihaisiin takkeihin innostuin, kun luin jossakin odotustilassa ”ämmäinlehteä” ja siellä oli kuva Norjan prinsessasta vastaavanlaisessa neulehihaisessa jakussa. Pidän valtavasti neulomisesta ja hassuista langoista. Yhdistämällä ne huovasta leikattuihin miehustakappaleisiin, on yksilöllinen takki valmis.

Tilauksesta valmistetuissa takeissa on aina asiakkaan toiveiden mukainen huopa, värejä ja kuvioita myöten. Huopa on jäykähkö vaatetusmateriaali, joten takin kaava kannattaa pitää melko yksinkertaisena. Takki on hyvä vuorittaa tuulenpitävällä kankaalla, sillä vaikka huopa on lämmin ja suojaava, tuuli menee siitä läpi.

lisää tarinaa ja kuvia

SIPUSEISKA 7 VEE — synttärivuoden juhlanäyttely

Näyttely koostui tekstiiliveistoksista ja huovutetuista kuvista. Veistokset oli kovetettu pikkuvaatteista, hansikkaista, solmioista, sukista ja huiveista, henkarissa olevien mekkojen muotoisiksi. Huovutetut seinävaatteet /-matot olivat värikkäitä ja aiheen mukaisesti riehakkaan iloisia. Veistokset ja huopatekstiilit muodostivat ripustuksessa pareja, jotka tukivat nimen mukaista aihetta.

Valkoisten teosten ryhmään kuuluivat mm. hanska-alushame ja vitamiinihelmet, väliverho ja talvitakki, kaksi kravattileninkiä ja germaanien kirjainmerkit muodostivat sinivioletin kokonaisuuden, kukkameri ja raitasukkauikkari sekä rehevämpi raitasukkauikkari kutsuivat kesään, puutarha ja tarhurintakki olivat jo sadonkorjuuta ja noitarumpu pikkumustan kanssa muistutti kaiken katoavaisuudesta.

Näyttely oli kiertävä juhlanäyttely ja se oli esillä kevään ja kesän 2011 aikana Rauman taitokeskuksessa, Punkalaitumen kirjastossa ja Urjalan kirjastossa sekä vuoden lopussa Voipaalan taidekartanossa.

lisää tarinaa ja kuvia

KÄSITYÖLÄISEN KRUUNU

OJENNETTU SIRPA SILLANPÄÄLLE

Käsityöyrittäjä on kruununsa ansainnut!

Punkalaitumelaiselle käsityöyrittäjä Sirpa Sillanpäälle on 23.7.2007 ojennettu Käsityöläisen kruunu.

Ojentaminen tapahtui Sirpan Huopahertta,
villaisia syrämmenkuvia karamelliväreissä -näyttelyn avajaisissa Rauman käsi- ja taideteollisuuskeskuksessa.

Sirpa Sillanpää on tehnyt yhteistyötä Satakunnan
käsi- ja taideteollisuusyhdistyksen kanssa jo vuosia näyttelyissä ja myyntitapahtumissa.

HUOPAHERTTA

villaisia syrämmenkuvia karamelliväreissä…

Suomenlampaan villasta huovutettuja töitä, joissa pääosassa on sydämenmuotoinen kuvio.

23.–28.7.2007

Rauman käsi- ja taideteollisuuskeskus

lisää tarinaa ja kuvia

AVOJALOIN

1.–12.8.2006

Hämeen taidekäsityöläisten yhteisnäyttely,
Hämeenlinna

Kauriala — piha ja paratiisi

villaisia mielikuvia 70-luvun kaupunkilaislapsuuden leikkipaikoilta

lisää tarinaa ja kuvia

KAURIALA — TOVADE MINNEN

4.2. – 1.3.2006

Konsthantverkarna Karlstad, Sverige

Näyttelyn keskeisimpiä töitä olivat huopamatot, joissa oli villaisia mielikuvia kaupunkilaislapsuuden leikkipaikoilta.

Lähipiirissäni velloi sukututkimuskeskustelu ja opiskeluihini liittyvä tuotesuunnittelutehtäväkin johdatteli lapsuuden muistikuviin. Mattoihin alkoi syntyä kuvia ajasta, joka oli muistoissani jo värittynyt totuutta kauniimmaksi.

Mattojen lisäksi näyttelykokonaisuuteen kuului huopatakkeja ja huopahattuja sekä ohuita läpikuultavia asusteita silkistä ja villasta.

Olen peruskoulutukseltani vaatetusalan artenomi ja siksi kiinnostunut toteuttamaan ideoitani uniikeissa vaatteissa, matto taas antaa riittävän pinta-alan kuvan esittämiseen.

UUSIOSIIPINEN ENKELI

24.11.2005

Tälle huopaenkelille on tullut suojelutöitä tehdessään vähän skrupua pintaan, jota on pitänyt kursia harsimalla kokoon. Tavallista maan kansaa, sen arkihuolissa suojellessa ovat myös enkelin siivet kuluneet, mutta jouluna hän voi julistaa kaikille ilosanomaa ja jokaiseen sydämeen syttyy ystävällisyyden ja lämmön liekki.

lisää tarinaa ja kuvia