Epävaatteita, huopahetaleita ja kaikenlaisia kauhtanoita.

Huivi, stoola, viitta, bolero, hihallinen, jumpperi, pikkuympyrä ja isoympyrä, liivi ja mekko sekä kostuli on kaikki huovutettu suomalaisesta lampaanvillasta.

Kuvioina kiemurtelee spiraali, kukkii ruusu tai sykkii rytmikäs ruutu. Värivaihtoehtoina on lähes kaikki värit ja niiden sekoitukset. Oranssi, violetti, turkoosi, punainen, pinkki… ja keltainen, jos saan itse valita. Mutta myös musta, sininen ja vihreä… lisäksi tietysti lampaan villan luonnolliset sävyt. Niin kauniita!

Pohjalla, villan alla, on villaharso. Villaharso on useimmiten dramaattinen musta, mutta vaaleiden värien hehku tulee paremmin esiin valkoisen villaharson päällä.

Huovutettavan villan joukkoon on sattumanvaraisesti ja saatavuuden mukaan upotettu muita kuituja, silkkikangasta tai erilaisia verkkoja ja pitsejä. Mahdollisesti viimeistelyssä on päälle tikattu vielä huopanauhaa tai ommeltu helmiä.

Ohuiden asusteiden lisäksi sipuseiska huovuttaa paksua ja tukevaa huopaa. Huopakuvia, seinävaatteita, kasseja ja koruja…

Villalla voi väritellä ja huopunutta villaa voi muotoilla. Yksi mukavimmista vaiheista on huovan loppumuotoilu. Lämmintä, saippuaista ja märkää huopaa voi venytellä ja laskostella sydämensä kyllyydestä! Huopa muistaa hyvin saavuttamansa muodot, niinpä hapsut ja sarvet, venytykset ja syvennykset säilyvät huovan pinnassa.

Hoito-ohjeet:

Sipuseiskan tuotteet ovat 100% käsinhuovutettua villaa. Villaiset vaatteet ovat herkempiä kuin muut ja hienoissakin villalaaduissa esiintyy nyppyyntymistä toistuvassa käytössä. Nypyt voi poistaa varovasti käsin.

Huovutettu tuote puhdistuu tuulettamalla ja  tuuletuksen jälkeen pinnan voi viimeistellä höyrysilityksellä. 
Jos tuote tarvitsee perusteellisemman puhdistuksen, voit vesipestä sen käsin. Pese 30 asteisessa vedessä, miedolla saippualla, kevyesti puristellen ja lopuksi huuhtele huolellisesti. Kuivata tuote ilmavasti ja viimeistele höyryraudalla silittämällä.

Huovutetut vaatteet ja asusteet

Näpäytä kuvaa! Pääset lukemaan tarkemmat tiedot kustakin tuotteesta ja näet värivaihtoehtoja.

huivi

stoola

viitta

bolero

hihallinen

jumpperi

pikkuympyrä

isoympyrä

mekko

kostuli

Sipuseiskan sivubisnes

Tunnetko Sipuseiskan sivubisneksen?
Kierrätysmekkoja 70-luvun kotimaisista pöytäliinoista.

Ompelen reippaita arkimekkoja menneitten vuosikymmenten kotimaisista pöytäliinoista. Malli ja koko on kaikissa sama, mutta jokainen on yksilö. Kirppiksiä ja kierrätyskeskuksia kiertäessä ei yleensä löydy kahta samanlaista liinaa vaan raidat, ruudut ja värit vaihtelee. 

Mekon rinnanympärys on noin 120–122 cm, pituus noin 95–97 cm, hihan pituus pääntieltä noin 25 cm ja kädentien ympärys 40 cm. Mekkojen koko jonkun verran vaihtelee sen mukaan, minkä kokoisesta pöytäliinasta se on ommeltu. 

Mekon hinta on 74 euroa.

Osto-ohjeet

Pääosa Sipuseiskan tuotteista myydään suoramyyntinä alan messuilla ja markkinoilla sekä muutamien jälleenmyyjien kautta.

Yrityksen villaverstas ja kotikauppa löytyvät oman kodin kellarista Punkalaitumen keskustasta. Huopakellarissa on aina esillä koko valmiina oleva tuotevarasto. Jos eksoottinen maaseutumatkailu ihanan keskelle houkuttelee, niin kellarin kotikauppa on lähes aina auki. Soitto etukäteen varmistaa, ettet ajele turhaan.

Tuotteita tilataan myös nettisivuston kuvien perusteella sähköpostitse suoraan Sipuseiskasta. Ota yhteyttä!
sirpa (at) sipuseiska.fi